Засилен интерес към зимните ни курорти на туристическия панаир в Солун
Секция: Туризъм
11 Ноември 2017 14:00
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Засилен интерес към зимните ни курорти на туристическия панаир в Солун

/КРОСС/ В Солун се провежда традиционният международен туристически панаир, който тази година е със силно българско присъствие. Гърците проявяват засилен интерес към зимните ни курорти, а агенции от централна Европа се насочват към българското Черноморие. Голям интерес към туристическите дестинации на Балканите показа още първия ден на 33-тото издание на международната туристическа борса. Изложителите на панаира в Солун са над 600.

Сред българските участници са хотелиери и туристически агенции, които предлагат нови проекти за туризъм. Очаквано интересът на изложители и посетители е към зимните курорти Банско, Пампорово и Боровец. Както гърците, така и европейските участници, проявяват силен интерес към спа-дестинациите в България, религиозен туризъм и възможностите за почивка с активно спортуване. Все повече се търсят и места в България за културно-исторически и конгресен туризъм. Европейските туристически агенции се насочват към българското Черноморие.

От друга страна на изложението има и много българи, които пристигнаха специално за борсата, за да проверят възможностите и цените за следващите сезони предимно по гръцките острови.

Гръцките туристически агенции съобщават, че българските туристи проявяват все по-голям интерес към островни дестинации за седмични почивки.