Срещата между Путин и Тръмп пропадна, защото американците не показали гъвкавост
Секция: Русия
13 Ноември 2017 09:35
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Срещата между Путин и Тръмп пропадна, защото американците не показали гъвкавост

/КРОСС/ Администрацията на Доналд Тръмп е виновна за непроведената среща на американския президент с руския му колега Владимир Путин във Виетнам.

Както е известно и двамата присъстваха по време на Азиатско-тихоокеанския форум за икономическо сътрудничество и се очакваше да проведат среща, на която да обсъдят важните теми от световния ред. Въпреки че в един момент дори беше обявена и точната дата на срещата, то такава не се състоя, а Путин и Тръмп само си стиснаха ръцете в кулоарите на форума.

„Наистина, ние се опитахме да се споразумеем за една пълномащабна среща", обяви говорителят на Владимир Путин - Дмитрий Песков и припомни, че при първата среща между двамата президент в Хамбург отново е имало проблеми. Тя е трябвало да се проведе на руска територия, но вместо това се състояла в зала, наета от американците, при това в момент, който съвсем не е бил най-удобния за Путин.

„Двете страните се опитват да предложат варианти с оглед на натоварените графици. Въпреки нашите усилия, американците не показаха гъвкавост и не представиха алтернативни предложения", обясни Песков.