Спортни таланти на "Еврофутбол": Алекс Джорджев балкански шампион, Диана Петкова обра златото на "Немо къп"
Секция: СПОРТ
13 Ноември 2017 12:05
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Спортни таланти на "Еврофутбол": Алекс Джорджев балкански шампион, Диана Петкова обра златото на "Немо къп"

/КРОСС/ Феноменални Спортни таланти на „Еврофутбол" във феноменални битки в името на българския спорт - няма други думи, които да опишат успехите на Александър Джорджев и Диана Петкова от изминалия уикенд!

Алекс стана балкански шампион в категория до 57 кг на провелото се от 9-ти до 12 ноември XIX Балканско първенство по таекуондо в Одрин, Турция. В турнира участват състезатели от осем държави и той се провежда под патронажа на Балкански таекуондо съюз и Турската федерация по таекуондо.

Диана Петкова обра златото на международния турнир "XIII Немо Къп 2017", провел се този уикенд (11 и 12.11.2017 г.) на 50 м басейн в Скопие, Македония. В надпреварата участваха стотици състезатели от балканските държави, а Диана бе безапелационна и в петте дисциплини, в които участва: на 50 м кроул с време 26.99 сек; на 100 кроул - с 59.54 сек; на 50 м бруст - 34.44 сек; на 100 м бруст - 1:16.31 мин; на 100 м делфин - 1:04.31 мин.

Калина Христова, още един Спортен талант на „Еврофутбол", участва в Откритото първенство по тенис на маса за младежи и кадети в Будапеща, Унгария (07-13.11.2017 г.). Калина се включи в горната възрастова група, заедно с още 91 девойки. За съжаление, тя загуби и четирите си индивидуални срещи срещу по-високо ранкирани състезателки от цяла Европа. В отборния турнир също записа две загуби от състезателки от Китайско Тайпе и Беларус. В турнира за двойки Калина и партньорката й Ивет Илиева постигнаха една победа и загуба на 1/16-тина финала.

Медийни партньори по програма „Спортни таланти" са: сайтовете gong.bg, viasport.bg, bgathletic.com, ngobg.info, dir.bg, blitz.bg, actualno.com и sportlive.bg, вестниците „Еврофутбол" и „Марица", агенция КРОСС, както и БНР и Дарик радио.