Зам.-министър Деница Николова ще представи приоритетите за предстоящото Председателство на Съвета на ЕС в Бургас
Секция: ПОЛИТИКА
13 Ноември 2017 20:56
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Зам.-министър Деница Николова ще представи приоритетите за предстоящото Председателство на Съвета на ЕС в Бургас

/КРОСС/ В Морската градина ще се проведе и ден на алтернативната градска мобилност

Заместник-министърът на регионалното развитие и благоустройството и ръководител на Управляващия орган на ОПРР Деница Николова ще открие кръгла маса за представяне на приоритетите за предстоящото Председателство на Съвета на Европейския съюз в Бургас. Форумът ще се проведе на 14 ноември, от 11.00 ч., във „Флора", Морска градина. Акцент в събитието ще е темата за алтернативната градска мобилност. Участие в него ще вземат кметът на Бургас Димитър Николов и заместник-областният управител Севдалина Турманова.

След края на кръглата маса, в Морската градина в Бургас, ще се проведе демонстрация на различни начини за алтернативна градска мобилност и викторина по темата с много награди.

„Денят на алтернативната градска мобилност" в Бургас е част от инициативата на МРРБ по Комуникационната стратегия на България за Европейския съюз, която се осъществява в сътрудничество с общинската и областната администрация в града под наслов „Насърчаване на ефективното партньорство - заедно можем повече в ЕС". Нейната е цел е да фокусира общественото внимание върху градската мобилност като съществена част от европейски въпрос за развитието на интелигентни градове, които ще повишат качеството на живот, ще допринесат за здравето на хората и опазването на околната среда.

Инициативата е пряко свързана и с един от приоритетите на МРРБ за предстоящото Председателство на Съвета на Европейския съюз в областта на градското развитие - проследяване на изпълнението на Градския дневен ред на ЕС, който задава общоевропейските принципи за планиране и развитие на градските зони.