Остра реч на британския премиер Тереза Мей срещу Русия
Секция: ПОЛИТИКА
14 Ноември 2017 08:20
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Остра реч на британския премиер Тереза Мей срещу Русия

/КРОСС/ В британския парламент започва обсъждането на депозираните изменения в проектозакона за излизане на страната от ЕС. Междувременно британският министър-председател Тереза Мей обяви, че Великобритания ще спази ангажимента си да защитава Европа след Брекзит, предава БНТ. Мей отправи остри критики и към Русия.

Защита на Европа и след Брекзит обеща министър-председателят на Великобритания Тереза Мей, както и помощ на страни, които са жертва на агресия.

В реч в Лондон Мей обвини Русия във военна агресия и намеса в избори. По-конкретно, по думите на министър-председателя.

"Това включва намеса в избори и хакерски атаки срещу датското министерство на отбраната и германския парламент. Русия се стреми към оръжейна информация. Руски държавни медии разпространяват фалшиви истории и изображения, обработени с фотошоп, с цел да дискредитират западните институции. Моето послание към Русия е - ние знаем какво правите. И няма да успеете", каза Тереза Мей.

Тя заяви още, че британското правителство работи за реформиране на НАТО, така че алиансът да е в по-добра позиция да противодейства на руската враждебност, и засилва военната и икономическата подкрепа за Украйна.