Актриса съди Харви Уейнстейн за изнасилване
Секция: Шоубизнес
15 Ноември 2017 07:59
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Актриса съди Харви Уейнстейн за изнасилване

/КРОСС/ Актриса, чието име не се разкрива, подаде съдебен иск срещу американския филмов продуцент Харви Уейнстейн, обвинявайки го в изнасилване, съобщават TMZ и БГНЕС.

Актрисата, която фигурира в съдебните документи под името "Джейн Доу", заявява, че през 2016 г. Уейнстейн я е изнасилил в хотел в американския град Бевърли Хилс. Тя подаде съдебен иск и срещу компанията, основана от него - Weinstein Co, заявявайки, че там са знаели за поведението на Уейнстейн.

Искът е подаден във върховния съд в окръг Лос Анджелис. Представител на Уейнстейн отхвърля обвиненията срещу продуцента.

Наскоро избухнаха много скандали, свързани с изнасилване или сексуален тормоз, в центъра на които са добре познати фигури от шоубизнеса и филмовата индустрия. Уейнстейн беше обвинен в сексуален тормоз от десетки жени, включително актрисите Анджелина Джоли, Ашли Джъд и Гуинет Полтроу.

Актьорът Бил Козби е разследван за сексуален тормоз. Наскоро в тормоз бе обвинен и американският режисьор Джеймс Тобак, както и актьорът Кевин Спейси.