Лечева: Главчев се опита да затвори устата на опозицията
Секция: ПОЛИТИКА
15 Ноември 2017 18:58
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Лечева: Главчев се опита да затвори устата на опозицията

/КРОСС/ „Днес бяхме свидетели на един изключително лош ден за демокрацията - председателят на НС, избран да пази устоите на парламентарната дейност, се опита да затвори устата на опозицията. А Народното събрание е трибуна, от която опозицията може да задава въпроси, да чака отговори от управляващите." Това заяви зам.-председателят на ПГ на „БСП за България" Весела Лечева по БТВ по повод изгонването от заседанието на НС на председателя на БСП Корнелия Нинова и на зам.- председателя на ПГ на "БСП за България" Антон Кутев.

„Опозицията е тази, която трябва да бъде коректив на управлението", категорична бе Лечева и допълни, че БСП е изразила желанието си да подкрепи българско председателство, защитаващо националния ни интерес.

„Това обаче не означава, че ще мълчим за 6 месеца, докато трае българското председателство", подчерта Лечева.

По повод доклада на Европейската комисия за напредъка на България Весела Лечева каза:

„Самият факт, че продължава наблюдението над България, когато самите ние ще председателстваме Съвета на ЕС, показва какъв е нашият „напредък". И каквото и да говорят управляващите, го правят, за да замажат и принизят оценките, които ни даде Европейската комисия с нейния доклад за напредъка на България".

Във връзка с доклада, тя посочи корупцията в страната ни като най-сериозният проблем.

„Корупция има навсякъде в държавата. А единственият напредък, който е посочен в доклада е фактът, че имаме нов антикорупционен закон, с много съмнения от наша страна- до какви резултати ще доведе той", посочи зам.-председателят на ПГ.

На въпрос къде според БСП е най-голямата корупция в държавата, Весела Лечева заяви, че предстои анализ на всички инфраструктурни проекти.

„Да не забравяме колко милиарди се изхарчиха за санирането. Колко хора се възползваха, как се управляваше този ресурс. В здравеопазването - самият министър призна за кръгове, които източват системата. А на границата ни? Какво показа филмът на Елена Йончева - показа как се изразходват парите за оградата и сериозните проблеми с нея. Видяхте и разликата между нашата ограда и гръцката, която дори е и по-евтина от нашата", посочи зам.-председателят на ПГ.