Форбс: Уикенд е най-високоплатената звезда под 30 години
Секция: Шоубизнес
16 Ноември 2017 20:57
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Форбс: Уикенд е най-високоплатената звезда под 30 години

/КРОСС/ Канадският певец Уикенд зае първото място в класацията на сп. "Форбс" за 30-те най-високоплатени звезди от спорта и шоубизнеса под 30 години, предаде ТАСС.

Музикантът, чието истинско име е Абел Тесфайе, е изкарал около 92 милиона щатски долара за година. Основната част от приходите на 27-годишния изпълнител от етиопски произход е от концертна дейност. Миналата година концертите му донесоха близо 75 милиона долара.

Втори в класацията с годишен доход от 83,5 милиона щатски долара се нареди още един канадски певец - 23-годишният Джъстин Бийбър. За една година той е изнесъл 105 концерта и е имал договор за реклама с модната марка "Калвин Клайн".

Адел се нареди след тях с 69 милиона щатски долара. Албумът "25" на британската певица стана най-продаваният през 2016 г. с тираж от 1,73 милиона копия. Изпълнителката на 29 г. дължи приходите си на продажбите му и на концертите си.

Общо годишните доходи на 30-те знаменитости от класацията са 1,24 милиарда щатски долара. Сред участниците в класирането са млади звезди на спорта, музиката, актьори и модели.
Приходите им са оценявани в периода от 1 юни 2016 г. до 1 юни 2017 г.