Предстоящи събития в страната за 17 ноември
Секция: Предстоящи събития
17 Ноември 2017 08:00
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Предстоящи събития в страната за 17 ноември

/КРОСС/ ***
Бургас.
От 12.30 часа, в експозиционен център "Флора", министърът на образованието Красимир Вълчев ще отговаря на въпроси на медиите след срещата си с кмета Димитър Николов. В програмата на министър Вълчев е включена още среща с академичното ръководство на университет „Проф. д-р Асен Златаров", както и посещение на детска градина „Брезичка" в к-с „Славейков".

***
София.
От 09.00 часа ще започне заседанието на Народното събрание.

***
София.
От 09:00 часа в хотел „Рамада" в конферентна зала Европа II, eт.2, бул."Мария Луиза" № 131, гр. София, Институт по социални дейности и практики (ИСДП), съвместно с Омбудсмана на Република България, организират пресконференция на тема „10 години иновативни услуги за деца, жертви на престъпления" .

***
София.
От 09.30 часа IX състав на Специализирания наказателен съд ще проведе съдебно за заседание по делото срещу Галина Ц., Красимир Н., Мирослав Ч., Радостина Н., Йонгпин Д., обвинени в организиране и ръководене на организирана престъпна група.

***
София.
От 09:30 часа в Дома на Европа на ул. Г.С. Раковски 124 Национално представително проучване за обществените нагласи спрямо членството в Европейския съюз ще бъде обявено по повод навършването на десетилетие от присъединяването на България.

***
София.
От 09.30 часа XIII състав на Специализирания наказателен съд ще проведе заседание по делото срещу Петър М., Владислав П. и Мартин К., обвинени в организиране и ръководене на организирана престъпна група.

***
София.
От 10.30 часа, в Националния център по заразни и паразитни болести (НЦЗПБ) на бул. Янко Сакъзов 26, ще се проведе пресконференция в рамките на Световната седмица, посветена на отговорното прилагане на антибиотици (13-19 ноември 2017 г.) и Европейския ден на антибиотиците.

***
София.
От 10.30 часа XVIII състав на Специализирания наказателен съд ще проведе съдебно заседание по делото на Сашко П., Васил К. и Йорданка Х., обвинени в образуване и ръководене на организирана престъпна група.

***
София.
От 10.30 часа в Софийската опера и балет ще се проведе пресконференция, посветена на премиерата на балета "Корсар".

***
София.
От 11.00 часа в Перформ Бизнес Център, ул. „Позитано" № 2, ще се състои публично информационно събитие за представяне на проект „Реализиране на ЦАИС „Гражданска регистрация" и ЦАИС „Адресен регистър".

***
София.
От 11.00 часа в Националния исторически музей ще се проведе фестивал на индийската култура за деца - "Индия, намаскар!", по повод 70-годишнината от Независимостта на Индия.

***
София.
От 11.00 часа, в литературен клуб „Перото" ще се проведе фондация „Нашите недоносени деца" организира пресконференция по повод Световния ден на недоносените.

***
София.
От 12.00 часа в Съдебната палата „Група за чист въздух" ще внесе обжалване пред Софийския апелативен съд за прекратеното дело по заведените три колективни иска срещу Столичната община за замърсения въздух.

***
София.
В Централния военен клуб Националната академия на науките на Азербайджан и Посолството на Азербайджан в България, в партньорство с Центъра за азербайджански език и култура към Софийския университет "Св. Климент Охридски" организират представянето на книгата "Страната на огъня по пътя на коприната - История на Азербайджан", преведена на български език от полковника от запаса на Българската армия Тодор Енев, член на Съюза на офицерите и сержантите от запаса и резерва.

***
София.
В Министерство на околната среда и водите ще проведе работно заседание на Националния комитет по Програмата „Човекът и биосферата" на ЮНЕСКО.

***
София.
От 21.00 часа в „София Лайв Клуб" ще се проведе концерт на Криста Бел.

***
Благоевград.
От 12.00 часа, в зала №3 на Младежки дом - Благоевград ще се проведе концерт-презентация на децата от Център за личностно и творческо развитие на тема „История на пианото".

***
Благоевград.
От 17.30 часа, в зала №3 на Младежки дом - Благоевград ще се проведе концерт-презентация на децата от школите по пиано и китара към Център за личностно и творческо развитие.

***
Бургас.
От 11.30 часа в Отделението по неонатология на УМБАЛ Бургас ще бъде отбелязан Световният ден на недоносените деца.

***
Бургас.
От 12.30 часа на площад „Св.св. Кирил и Методий" ще се проведе флашмоб по повод Международния ден на ученика.

***
Бургас.
От 19.00 часа в Държавна опера ще бъде представен мюзикълът„Службогонци".

***
Варна.
От 10:00 часа в Пункт за базиране Варна тържествено ще бъдат вдигнати националното знаме, военноморските флагове и флаговете за разцветяване по случай 120-та годишнина от създаването на Военноморска база Варна и Празника на Пункт за базирате Варна. На събитието ще присъства министърът на отбраната Красимир Каракачанов. Ще бъде отслужен водосвет за здраве и благоденствие, а слово ще произнесе командирът на Пункта за базиране Варна капитан I ранг Георги Георгиев.

***
Варна.
От 10.00 часа в зала 1 в основната сграда на ИУ-Варна ще се състои националната научна конференция на тема "Регионална икономика и устойчиво развитие".

***
Варна.
От 11.00 часа в Зала 3 на Хотел "Черно Море" ще се състои Ден на медиацията във Варна.

***
Варна.
От 14.00 до 16.00 часа, в офиса на партията на ул. „Георги Бенковски" №1, Общинският съветник от ПП ГЕРБ - Варна Славчо Славов ще проведе приемна за граждани.

***
Варна/ к. к. „Св. Константин и Елена".
От 19:30 часа в ресторант „Вила Маре" - курорт Св. Константин и Елена, ще се проведе учредителен коктейл на фондация „Усмивката". Първата кауза, с която ще се ангажира фондацията е изграждане на рампи за инвалидни колички във Варненските училища.

***
Велико Търново.
От 10.00 часа в Окръжен съд ще се разглежда делото срещу Илия Й. С. и Станчо Й. С. за стрелба в центъра на Велико Търново.

***
Велико Търново.
От 10.00 часа в театралния салон на НЧ „Надежда 1869" ще се проведе отбелязване на 190 години от рождението на патрона на ОУ „П.Р.Славейков".

***
Велико Търново.
От 10.30 часа в сладкарница „Неделя" ще бъде отбелязан Световния ден на недоносеността.

***
Велико Търново.
От 17.30 часа в ИЗ „Рафаел Михайлов" ще се проведе Откриване на Фотоизложба на Светогорското представителство - Солун - "Света гора: През погледа на фотографския обектив".

***
Велико Търново.
От 19.30 часа в ДКС „Васил Левски" ще се проведе Концерт на група „АХАТ".

***
Полски Тръмбеш.
От 10.00 часа в сградата на Общината ще се проведе информационни срещи на тема „Възможности за финансиране от Европейските структурни и инвестиционни фондове (ЕСИФ)".

***
Враца.
От 10.00 часа, в сградата на Търговско-промишлената палата във Враца, Българската социалистическа партия организира дискусия на тема "Европа без бедни региони".

***
Добрич.
От 12.00 часа, в голямата заседателна зала на Община град Добрич, ще се състои прожекция на филма "Умирай лесно" като част от отбелязването на Световния ден за възпоменание на жертвите от пътнотранспортните произшествия.

***
Карлово.
От 17.00 часа, в 61-ва Стрямска механизирана бригада в Карлово, Комисията по отбрана на 44-ото Народно събрание ще проведе изнесено заседание. В 15:30 часа пред община Карлово ще се проведе брифинг.

***
Кюстендил.
От 15.30 часа на пешеходната пътека на улица „Цар Освободител", пред Езикова гимназия, ще се проведе акция „Есенен лист" и ще бъде обобщена информацията относно провежданата акция „Зима".

***
Ловеч.
От 10.00 часа в Троянската света обител ще бъде представена детската книга за свети Лука Кримски „Свети Лука Доктора" на журналиста Ангел Бончев, а от 11.30 предстои и прожекцията на филма „Светителят хирург".

***
Пловдив.
От 09.30 часа в Академията по музикално, танцово и изобразително изкуство ще се открие Петата международна научно-практическа конференция „Управленски и маркетингови проблеми в изкуството".

***
Плевен.
От 11.30 часа, регионалния пресклуб на БТА - Плевен ще се проведе пресконференция на ПП АБВ и Румен Петков - член на Инициативния комитет за честване 140-годишнината от Плевенската епопея.

***
Русе.
От 10.00 до 12.00 часа, в зала „Европа" на Доходното здание, ще се проведе двадесетата дискусия от националната кампания „Да! На българската икономика" на тема: Да! На българските региони - РУСЕ.

***
Смолян.
От 13.30 часа, в хотел „Кипарис Алфа" - Смолян, евродепутатът от ГЕРБ/ЕНП Владимир Уручев и народният представител от ГЕРБ д-р Даниела Дариткова, която е и председател на здравната комисия в Народното събрание, организират семинар на тема „Превенция на зависимостите при младите хора.

***
Смолян.
На 17 ноември в РЗИ - Смолян продължават скрининговите изследвания за рак на млечната жлеза, които се извършват по повод Световния ден за профилактика на раковите заболявания.

***
Стамболийски
От 11.00 часа в сградата на Общината ще се проведе информационна среща във връзка с председателството на България на Съвета на ЕС през 2018 година.

***
Стара Загора.
От 09.00 часа, на входа на затвора в града, в протестната кампания освен с трикольорни ленти, и със събрания на открито се включват служители на пенитенциарното заведение в Стара Загора.

***
Стара Загора.
От 19.00 часа в камерната зала на Драматичния театър ще бе поставена постановката Лоши деца" по Михаела Михайлов. Режисьор: Благой Бойчев, с участието на Боряна Пенева, Ваня Богданова.

***
Шумен.
От 11.00 часа в залата на МБАЛ - Шумен за седми пореден път Неонатологичното ще отбележи 17 ноември - Световен ден на недоносените деца.

***
Шумен.
От 13.00 часа в Пресклуба на БТА в Шумен ще се състои пресконференция на управителите на „Енергоснабдяване" OOД Димитър Димитров и Валентин Маламов по казуса „Топлофикация Шумен".

***
Шумен.
От 14.00 часа, в зала 363 на общината, ще се проведе обсъждане на Наредбата за прием на ученици.