Григор Димитров излиза на полуфинал в Лондон срещу Джак Сок
Секция: СПОРТ
17 Ноември 2017 08:15
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Григор Димитров излиза на полуфинал в Лондон срещу Джак Сок

/КРОСС/ Григор Димитров ще се изправи срещу последното си предизвикателство в груповата фаза на финалния турнир на АТР в Лондон тази вечер (17 ноември). Очаква се срещата да започне около 22:00 ч. българско време, като за първи път българинът ще играе във вечерна сесия.

До сега Димитров е безапелационен с 2 победи от 2 мача. В дебютната си среща в надпреварата, която събира 8-те най-добре представили се през сезона тенисисти, той победи с 2:1 сета Доминик Тийм. След това се справи бързо с Давид Гофен, като дори взе сет на 0.

Ред е на третия в групата - Пабло Кареньо-Буста. Испанецът, който е под номер 10 в световната ранглиста, влезе в схемата на мястото на водача в подреждането Рафаел Надал. След първия си мач Матадора обяви, че не може да продължи заради контузия, която не му позволява да играе с пълни сили.

Така Буста също записа дебюта си в Лондон. Той загуби в първия си мач от Доминик Тийм, а във втория ще се изправи срещу Димитров за пети път в кариерата си. Двамата тенисисти са си разменили по 2 победи до момента.
Те играха за последно един срещу друг на "Ролан Гарос" по-рано през 2017 г. Тогава испанецът се наложи със 7:5, 6:3, 6:4.

Последната победа на Григор пък е от 2015 г. в Париж.

Мачът няма да повлияе на класирането в групата, а българинът със сигурност ще завърши първи, дори при загуба. Това означава, че ще играе в полуфиналната фаза на турнира. Негов съперник ще бъде Джак Сок, който късно вчера се справи с Александър Зверев и си осигури второто място в своята група.