БНТ2 ще излъчи пряко дискусията за бъдещето на Европа с Антонио Таяни
Секция: БЪЛГАРИЯ
17 Ноември 2017 09:44
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
БНТ2 ще излъчи пряко дискусията за бъдещето на Европа с Антонио Таяни

/КРОСС/ На 21 ноември (вторник) в София председателят на Европейския парламент Антонио Таяни ще дискутира с млади хора бъдещето на европейския проект. Събитието ще се състои в аудитория 272 на Софийския университет „Св. Климент Охридски" и ще бъде излъчвано директно по БНТ2 от 16:30 часа.

За срещата с млади българи в страната ни пристигат и членовете на Председателския съвет на Европейския парламент, който включва лидерите на политическите групи. Председателският съвет е политическият орган на ЕП, който е отговорен за организацията на дейността и законодателната програма на депутатите, определя правомощия на комисиите и техния състав, връзките с останалите институции на Европейския съюз, националните парламенти и трети страни.

Дискусията ще премине под надслов „Гласът на младите: Каква Европа искаме?" и ще даде възможност на участниците да изразят своите виждания и очаквания, свързани с бъдещото развитие на Европейския съюз, както и да отправят своите въпроси към политическите лидери на Европарламента. В дискусията се очаква да вземат участие над 600 младежи. Сред темите на дебата ще бъдат актуални въпроси от дневния ред на Европейския съюз като перспективите пред младите хора в ЕС, борбата с младежката безработица, бедността и социалната изолация, възможностите за обучение и пътуване в страните от ЕС, както и проблемите на сигурността, миграцията и защитата на границите.

Срещата е част от работното посещение на Председателския съвет на ЕП в София и във връзка с предстоящото председателство на Съвета на Европейския съюз, което България поема от месец януари 2018 година.

Гледайте дискусията за бъдещето на ЕС с участието на Председателя на Европейския парламент Антонио Таяни на 21 ноември (сряда) от 16:30 часа по БНТ2!