Скандал с билети за концерт на Rolling Stones в Хамбург
Секция: Шоубизнес
17 Ноември 2017 10:11
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Скандал с билети за концерт на Rolling Stones в Хамбург

/КРОСС/ Полицията на Хамбург обискира сградата на районната администрация в Хамбург-Норд и офиса на компания, организирала концерт на Rolling Stones в германския град през септември, предаде Би Би Си. Причина за обиските е това, че на местните чиновници са били раздадени билети за 10 хиляди евро. Съобщава се, че след като местният съвет е одобрил провеждането на концерта, около 100 служители са получили билети безплатно.

В интервю за "Der Spiegel" представители на местните власти определиха подобно раздаване на билети като стандартна практика. В Германия на чиновниците е забранено да приемат подаръци. Присъствието на голям брой чиновници на концерта е предизвикало вълна от критики.

Концертът събра 80-хилядна публика. Местните медии писаха, че някои от феновете са платили по 800 евро за билети на черния пазар.

Следователи са проучили съдържанието на компютрите на местната администрация и са обискирали офиса на компанията FKP Scorpio след анонимна жалба, уточнява "Die Welt".

Шефът на районната администрация Харалд Рьослер заяви, че билети са раздавани на местни политици, чиновници и на техни близки.

По думите му, служителите на администрацията са положили безвъзмездно извънреден труд, за да организират концерта.

От компанията FKP Scorpioсо заявиха, че предположенията, че раздаването на билетите е повлияло на самото провеждане на концерта, са несъстоятелни.