Политолог: Оставката на Главчев е връщане към нормалността в политиката
Секция: Анализи
17 Ноември 2017 10:43
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Политолог: Оставката на Главчев е връщане към нормалността в политиката

/КРОСС/ Като "връщане към нормалността в българската политика" определи оставката на Димитър Главчев политологът Стойчо Стойчев в коментар за БНР.

"Мога да кажа едно - връщане към нормалността в българската политиката. Тази оставка е такъв акт, както и оставката на Антон Тодоров малко по-рано тази година, защото те показват едно ниво на нетърпимост на управленската арогантност и лицемерие. Актът на г-н Главчев беше израз на управленска арогантност, която беше санкционирана в крайна сметка - колективно, заедно с министър-председателят, разбира се. Оправданието, че това е било провокация на БСП, в този случай не е аргумент, защото един мъдър държавник не трябва да се поддава на провокации. В момента, в който се поддаде на провокация, най-разумното нещо е да се оттегли, както г-н Главчев направи, което ще му позволи напълно с достойнство да излезе от ситуацията", коментира Стойчев.

"За никого не е тайна, че оставките в ГЕРБ ги решава премиерът Бойко Борисов, независимо на какво ниво, но тук надделя колективният разум на ГЕРБ. Той е лидер на партията, той носи политическата отговорност за действията на всички нейни членове, независимо в коя власт. Нищо нередно не виждам в това и е нормално премиерът да вземе такова решение. Може би един колективен разум на ГЕРБ надделя в тази ситуация", обясни политологът.