Потребителският съвет към ЧЕЗ обсъди промените в обслужването на клиенти
Секция: БЪЛГАРИЯ
17 Ноември 2017 12:49
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Потребителският съвет към ЧЕЗ обсъди промените в обслужването на клиенти

/КРОСС/ Представена бе подготовката на мрежата за есенно-зимния сезон

Промените в обслужването на клиенти и подготовката на електрическата мрежа в Западна България за зимния сезон бяха дискутирани по време на заседание на Потребителския съвет към ЧЕЗ България.

От 1 ноември 2017 г. ЧЕЗ Електро България е с нов бизнес модел. Преструктурирането на компанията, което се извършва в съответствие с нормативните изисквания, обхваща и дейностите по обслужване на клиенти. От 1 ноември във всеки център за обслужване на клиенти на ЧЕЗ са обособени отделни гишета за клиенти на ЧЕЗ Електро и на ЧЕЗ Разпределение. На информационната линия 0700 10 010 са активирани специални линии за въпроси, свързани с дейността и на двете дружества. Създадени са и два отделни имейла за двете компании. На адрес info@cezelectro.bg могат да бъдат задавани въпроси свързани с дейността на „ЧЕЗ Електро България" АД като продажба на електроенергия на свободен пазар, обслужване на клиенти, регистрация и пререгистрация на битови и стопански потребители На имейл klienti@cez-rp.bg могат да бъдат отправяни въпроси, свързани с дейността на „ЧЕЗ Разпределение България" АД, касаещи електроразпределителната мрежа, присъединяване на обекти, деклариране на показания, прекъсвания на електрозахранването и други. Преструктурирането се извършва по начин, който осигурява ефективност на контактите на двете дружества с клиентите, запазвайки досегашното качество на обслужване, заяви Тодор Матев, директор „Продажби на дребно" в ЧЕЗ Електро България.

На Потребителския съвет ЧЕЗ Разпределение представи предприетите мерки за подготовка на електрическите съоръжения по мрежата за есенно-зимния сезон 2017-2018 г. В рамките на профилактиката компанията извърши термовизионна диагностика на 3100 трафопоста Термовизионната диагностика открива нередности в електрическата система още в най-ранен стадий и позволява бързото им отстраняване. Служители на ЧЕЗ Разпределение обходиха 45 хил. км мрежа и положиха 133 км нови кабели и близо 3 000 км проводници. ", каза Васил Василев, директор „Експлоатация и поддържане" в ЧЕЗ Разпределение България. Той представи новите полимерни стълбове, които от тази година започнаха да се монтират в труднодостъпните пресечени местности. Освен, че са много по-леки от бетонните, те са разглобяеми на две. Това позволява да се пренасят на ръце когато пътищата са непроходими", допълни той.

Потребителският съвет към ЧЕЗ България е консултативен орган, създаден през 2013 г. В него членуват представители както на лицензионните дружества ЧЕЗ Електро и ЧЕЗ Разпределение, така и представители на потребителски и експертни организации.