Филм за чудатия русенец Тодор Пасев в поредицата "Съвременници 2" по БНТ2
Секция: БЪЛГАРИЯ
17 Ноември 2017 14:25
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Филм за чудатия русенец Тодор Пасев в поредицата "Съвременници 2" по БНТ2

/КРОСС/ В поредицата на БНТ2 „Съвременници 2" в понеделник (20 ноември) зрителите ще могат да гледат документалния филм „Странник в лазура". Той разказва за поредното увлечение на ексцентричния русенец Тодор Пасев - рикшите.

Пътешественик, парашутист, водолаз, през 2003 година Тодор поема на първото си голямо приключение из Стария континент. Отдаден на каузата си - развитието на велорикшата като екологичен и алтернативен транспорт, той за кратко време успява да спечели за съмишленици повече от 200 българи. Благодарение на него днес те изкарват прехраната за семействата си в Париж.
Филмът на сценариста Петя Пантева представя фрагменти от необикновеното ежедневие на Тодор Пасев, популярен сред съгражданите си с уникалната способност да създава приятелства и с таланта си да увлича хората край себе си за участие в най-разнообразни събития. Самият той преди време преплува река Дунав, посвещавайки инициативата си на бележита дата, участва в парижкия маратон, теглейки рикша, повече от 20 години редовно се включва във ваденето на богоявленския кръст.

„Странник в лазура" е филм за свободата да бъдеш себе си, да живееш в хармония с природата, да се радваш на кратките мигове щастие и за удовлетворението да правиш хората щастливи.

Режисьор и оператор на филма е Николай Лазаров, а музикалното оформление е на Елена Джелепова.

Гледайте филма „Странник в лазура" от поредицата „Съвременници 2" в понеделник (20 ноември) от 21:45 часа по БНТ2!