МТИТС: Няма констатирани нарушения в превозвачите от катастрофата край Микре
Секция: БЪЛГАРИЯ
17 Ноември 2017 19:20
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
МТИТС: Няма констатирани нарушения в превозвачите от катастрофата край Микре

/КРОСС/ След извършената незабавна проверка, разпоредена от министър Ивайло Московски, по повод възникналия днес пътен инцидент между автобус и камион в района на с. Микре, Министерството на транспорта, информационните технологии и съобщенията информира:
Проверени са и двете фирми - собственици на катастрофиралите камион и автобус. Те притежават всички необходими лицензи и разрешителни за извършване на обществен и товарен превоз.

Фирмата собственик на камиона е „Камаджиев-Милк" ЕООД, а на автобуса -„ВИ-ЕМ" ЕООД. На „ВИ-ЕМ ЕООД" е правена комплексна проверка в края на 2016 г., от която не са констатирани нарушения.

Водачите на камиона и на автобуса са притежавали всички необходими документи за упражняваната от тях професия - професионална компетентност и квалификации, психотест, стаж и др.

Към момента инспекторите на ИААА все още нямат достъп до автобуса, за да установят редовността на тахошайбата, пътните листове, застраховките и други. В хода на проверката е установено, че фирмата превозвач на автобуса не е подала заявка за случаен превоз, съгласно чл. 68, ал. 1 от Наредба 33, от което следва Акт за административно нарушение съгласно чл.105 от ЗАП, финансова глоба в размер на 200 лв. Преди месец на същия водач е съставен акт за претоварване, тъй като е превозвал двама човека повече.
По отношение на фирмата собственик на камиона, „Камаджиев-Милк" ЕООД, не са констатирани нарушения.