Ливанският премиер най-накрая напусна Саудитска Арабия и пристигна във Франция
Секция: СВЯТ
18 Ноември 2017 09:33
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Ливанският премиер най-накрая напусна Саудитска Арабия и пристигна във Франция

/КРОСС/ Ливанският премиер Саад Харири е пристигнал в Париж в събота, след среднощен полет от Рияд, предава „Франс прес", като се позовава на данни от близки до министър-председателя хора. Ливанска телевизия излъчи кадри на живо, показващи посещението на Харири и неговото семейство в резиденцията, в която са настанени.

Министър-председателят е говорел по телефона докато влиза в сградата, като представителите на медиите са държани на разстояние.

Харири е в Париж по покана на френския президент Еманюел Макрон, който се опитва да помогне в решаването на разигралата се криза, вследствие на двуседмичното отсъствие на премиера от Бейрут. Харири обяви, че подава оставка по време на визита в Саудитска Арабия на 4 ноември. Оттогава той не се е връщал в родината си.
Възникнаха съмнения дали действа по своя воля, или под натиск от страна на Рияд. Саудитските власти отричат да са го задържали, както и да са го принуждавали да напуска поста си. Президентът на Ливан Мишел Аун обаче каза, че Саад Харири трябва да се върне в Ливан и да му връчи лично оставката си.