Парламентарната комисия по отбрана се запозна с работата на 61-ва механизирана бригада
Секция: БЪЛГАРИЯ
18 Ноември 2017 15:25
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Парламентарната комисия по отбрана се запозна с работата на 61-ва механизирана бригада

/КРОСС/ Комисията по отбрана в Народното събрание посетиха община Карлово и се срещнаха с кмета на града д-р Емил Кабаиванов и представители на Общината, съобщават от пресцентъра на парламента. Заседанието ѝ бе изнесено по повод скорошния празник на Сухопътни войски, като членовете на комисията се запознаха с обстановката в 61-ва механизирана бригада в Карлово.

Подчертана беше от страна на общината изключително доброто взаимодействие с командването на намиращото се в града формирование на Сухопътните войски. Обсъдени бяха възможности за оптимизиране и за по-голяма оперативност при вземането на решение при оказване помощ на населението при извънредни ситуации. От състава на 61-ва механизирана бригада се поддържат в готовност и почти ежедневно изпълняват неотложни задачи пет формирования за овладяване и /или/ преодоляване на последиците от бедствия (за действие при промишлени аварии; гасене на пожари; при наводнения; при зимни условия; за разузнаване и унищожаване на невзривени боеприпаси).

Народните представители получиха преки впечатления как бригадата се вписва в живота за решаване на неотложните проблеми с некомплекта от личен състав във Въоръжените сили.

Председателят на комисията генерал Константин Попов отбеляза специално и поздрави кмета д-р Емил Кабаиванов за отбелязването на 180-годишнината на Васил Левски и уроците по патриотизъм, които за жизнено необходими за да се мотивират и в днешно време хората в униформа. Народните представители положиха цветя пред паметника на Апостола.

В 61-ва механизирана бригада народните представители се срещнаха с личен състав от това водещо формирование от състава на сухопътните войски. И в момента бригадата изпълнява задачи по оказване на съдействие на Главна дирекция "Гранична полиция " на МВР по охрана на държавната граница. Българският контингент в мисията "Решителна подкрепа" на НАТО в Афганистан също е от състава на 61-ва механизирана бригада. Комисията разгледа и доби най-преки впечатления за въоръжението и бойната техника на бригадата в контекста на работата по проекта за модернизация на СВ. в Карлово. Генерал Попов поздрави личния състав с бойния празник на Сухопътни войски - 19 ноември, и връчи на командира на Сухопътни войски знак от Народното събрание по случай празника.