Политическа глупост бе отстраняването на Корнелия Нинова
Секция: Коментари
18 Ноември 2017 15:38
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Политическа глупост бе отстраняването на Корнелия Нинова

/КРОСС/ Политическа глупост беше отстраняването на Корнелия Нинова и Антон Кутев от заседанието на парламента. Това коментира в предаването „Метроном" на радио „Фокус" политологът д-р Калоян Методиев по повод острите реакции в парламента през седмицата и последвалата оставка на вече бившия председател на Народното събрание Димитър Главчев.

„Парламентът е за това - да се дебатира, да се изразява свободно мнение, да се отпушва напрежение и да се контролира и критикува правителството. Струва ми се, че Главчев беше подведен от един общ хор с висока емоционалност", коментира Методиев.

Той добави, че реактивността на Бойко Борисов и готовността му да жертва всички около себе си са овладели ситуацията само временно.

„Изходът е намиране на стойностни лица, които да дадат някаква визия за страната ни - дали това ще дойде през пречистване на самите партии, или през избори и рекрутиране на нови хора. Това е въпрос на следващите 10-12 месеца, през които сегашната ситуация ще се развива. Ще се върви или към избори, или към по-висока конфронтационност, но ситуацията е такава, че предполага промени", каза още политологът.

Според него българското европредседателство ще протече под вътрешна лупа и външен мониторинг, което е прецедент за ЕС и изключително унизително за страната ни.