Откриха оръжия и гранати в имота на 21-годишен младеж
Секция: БЪЛГАРИЯ
18 Ноември 2017 15:15
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Откриха оръжия и гранати в имота на 21-годишен младеж

/КРОСС/ Служители на сектор "Противодействие на криминалната престъпност" откриха голям боен арсенал, скрит в частен имот на 21-годишен мъж в Пазарджишко.

Вчера, 17 ноември, полицаите извършили претърсване в къща, прилежащите към нея постройки и дворно място, обитавани от 21-годишния А.Х. от село Драгиново, община Велинград, област Пазарджик.

В хода на акцията органите на реда намират скрити на различни места множество оръжия и боеприпаси, както и две самоделни взривни устройства. Намерени и иззети са още два газови пистолета, различни части и механизми от бойни оръжия - цеви, затворни блокове, пълнители, пружини, пластмасови и дървени ръкохватки, както и близо 200 патрона.

В местност, намираща се близост до черен път и нива, полицаите се натъкнали и на други опасни находки. В стъклен и пластмасов буркан, заровени в земята, са открити две ръчни отбранителни гранати в комплект със запалки.

Всички намерени взривни устройства и вещества, оръжия, боеприпаси и части за тях за обезопасени и иззети.
21-годишният А. Х. е задържан в ареста за срок до 24 часа. Районната прокуратура във Велинград е удължила срока на задържането му със 72 часа. Работата по случая продължава.