Над 80 педофили, действащи в социалните мрежи, са задържани от началото на годината
Секция: БЪЛГАРИЯ
18 Ноември 2017 18:34
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Над 80 педофили, действащи в социалните мрежи, са задържани от началото на годината

/КРОСС/ Над 80 педофили в социалните мрежи са задържани у нас през тази година, съобщи Явор Колев от „Компютърни престъпления" към Главна дирекция за борба с организираната престъпност.

Фондация "Дигиталните деца" започва обучения от следваща година на учители от цялата страна за внедряване на финландския модел на обучение в часовете по информационни технологии с акцент правилното използване на интернет от учениците.

Целта на фондация "Дигиталните деца" е директорите на училищата да се запознаят с образователната реформа във Финландия и как преподаването на дигитална грамотност, съчетани с иновативни педагогически практики, променят цялостния подход към децата и процеса на учене.

„От понеделник, 20 ноември, приемаме кандидатури за училища-партньори. В средата на януари месец ще обявим кои за първите 10 училища, които са станали част от програмата. След това ще обучим преподавателите по информационни технологии. С радост бихме работили с Министерство на образованието, с иновативните училища, с директори на училища, учители, стига те да имат своята вътрешна мотивация затова да променят учебния процес и да променят класната стая", обяви председателката на фондацията "Дигитални деца" Ивелина Атанасова.

Подобни инициативи са важни, защото расте броят на педофилите в социалните мрежи, посочи комисар Явор Колев от „Компютърни престъпления" към ГДБОП.

„Миналата седмица имаме задържан 36-годишен столичанин, който създаде профил във Фейсбук, на който имаше над 1500 момичета. Текат процесуални действия да се установи колко са жертвите. Другата седмица предстои задържането на друг в София и в провинциален град", коментира Колев.