Владая и "Княжево" отново на протест, Е-79 ще бъде блокиран за един час
Секция: БЪЛГАРИЯ
19 Ноември 2017 09:31
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Владая и "Княжево" отново на протест, Е-79 ще бъде блокиран за един час

/КРОСС/ Жители на с. Владая и кв. „Княжево" ще блокират за един час главен път Е-79 в района на Александровския мост, съобщиха организаторите от инициативния комитет. Това е петият протест на живущи в с. Владая и кв. „Княжево" с искане за подобряване на инфраструктурата и обществения транспорт. Протестната демонстрация ще блокира Е-79 от 12:00 до 13:00 часа в района на вече бившите "легнали полицаи" при улиците „Мала кория" и „10-и километър", непосредствено до Александровски мост.

Организаторите уточняват, че причините за протестните им действия са, че властите на местното самоуправление не се съобразяват с нуждите и предложенията на гражданите за подобряване на обществения транспорт. Те настояват за спешно възстановяване на маршрутна линия 22 и още курсове по автобусна линия А58. Друг проблем за живущите е изграждането на пешеходен светофар при гара „Владая", както и светофар на кръстовището при Александров мост и ул. „Мала кория". От изключителна важност е и изграждане на улично осветление във Владайското дефиле.

Протестиращите подчертават още, че Е-79 е асфалтиран набързо без рехабилитация на отводняването.

„Водата при дъжд наводнява дворове, носещи елементи на съоръжения, както и общински улици. Отводнителни шахти са без капаци, знаците и пътната маркировка са неадекватни и създават опасности в този им вид. На места бяха премахнати мантинели и сега тези участъци са незащитени. Важно е и извършването на последващите ремонти, като не трябва да забравяме, че крайната цел е реализирането на реверсивно движение в тесните участъци на пътя София - Перник", отбелязват от инициативния комитет и настояват за съдействие от КАТ за контрол на пътя, тъй като нарушенията са причина за инциденти със смъртни случаи.