Жители на Владая и "Княжево" блокираха път Е-79
Секция: БЪЛГАРИЯ
19 Ноември 2017 13:10
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Жители на Владая и "Княжево" блокираха път Е-79

/КРОСС/ Жители от село Владя и столичния квартал "Княжево" излязоха на протест. Протестиращите настояват за подобряване на обществения транспорт и инфраструктурата в района. Това е пети протест на жителите на Владая и кв. "Княжево" от 2016 година насам.

Протестиращите заплашиха, че ще блокират движението по главния път Е-79, в района на вече бившите "легнали полицаи" при улиците Мала кория и 10-ти километър непосредствено до "Александровския мост".

Беше планирано блокадата да продължи 1 час между и 12 часа и 13 часа, но хората прекъснаха движението по пътя за много по-малък период от време.

Според хората Столична община и Столичният общински съвет не са предприели действия по поетите от тях ангажименти за подобряване на обществения транспорт и инфраструктурата във Владая и Княжево. Поради това протестиращите обвиниха в беззаконие общинската управа в София и Агенция "Пътна инфраструктура".
Протестиращите са категорични, че Пътната агенция и Столична община си прехвърлят топката. Те настояват за изграждането на пешеходен светофар при Гара "Владая", светофар на кръстовището при "Александровския мост" и ул. "Мала кория". Те искат и да бъде изградено улично осветление във Владайското дефиле.

Васил Николов, председател на инициативния комитет за подобряване на обществения транспорт във Владая и "Княжево", заяви пред БНР, че АПИ не извършват както трябва ремонта по пътя София-Перник. По думите му проблемът с отводняването ще остане, защото шахтите не са сменени, а много от тях са запушени. Според Николов пътната маркировка в района също не съответства на пътните знаци. Николов обясни и че хората искат да бъде възстановена маршрутната линия №22.

Ако исканията на протестиращите не бъдат чути, следващата седмица те ще организират шестия поред протест.