Крадци убиха 59-годишен мъж във варненско село
Секция: БЪЛГАРИЯ
19 Ноември 2017 16:25
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Крадци убиха 59-годишен мъж във варненско село

/КРОСС/ Варненската полиция разкри жестоко убийство, извършено село Войводино. Задържани са двама мъже. С постановление на окръжната прокуратура в морския град престоят им в ареста е удължен до 72 часа. Срещу тях е внесено обвинение за грабеж, придружен с убийство. Очаква се държавното обвинение да внесе искане за задържането им под стража, предава „24 часа".

Под ръководството на Окръжната прокуратура във Варна и с денонощните усилия на служители от ОД на МВР са установени и задържани убийците на 59-годишния самотноживеещ мъж. В ареста са 29-годишният Ивелин М. и 27-годишният Ангел П. от Вълчи дол, съобщават от прокуратурата.

Тежкото криминално престъпление е извършено на 16 срещу 17 ноември 2017 г. в дома на жертвата. Сигналът е подаден преди обяд на 17 ноември 2017 г. от съседка. Жената забелязала отворен прозорец на къщата на мъжа. Повикала го по име и след като той не се обадил, уведомила кмета на селото и полицията. Полицейски служители, повикани на местопроизществието, извършили оглед. Тялото на самотния мъж било намерено вътре в дома му с наранявания от тъп предмет по тялото, главата и ръцете. Първоначалната информация, че е бил убит с брадва е отхвърлена. Предприети били незабавно оперативно-издирвателни действия и под ръководството на прокурор криминалистите стигнали до убийците.

Двамата младежи са проникнали в дома на 59-годишния мъж с намерението да извършат грабеж. Мъжът обаче ги усетил и опитал да им окаже съпротива. С това се обясняват и нараняванията по ръцете на жертвата, твърдят патолозите.