Борисов: Споразумението с Турция е най-правилното за миграционния натиск извън ЕС
Секция: ПОЛИТИКА
20 Ноември 2017 11:06
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Борисов: Споразумението с Турция е най-правилното за миграционния натиск извън ЕС

/КРОСС/ Споразумението с Турция за мигрантите работи добре и е най-правилното, за да държим миграционния натиск извън ЕС. Това каза премиерът Бойко Борисов в Университета за национално и световно стопанство, където изнася публична лекция на тема „България, Балканите, Европа и светът".

„ЕС не трябва да се гради вътре с огради, а да се загради отвън със всички възможности, които имаме", заяви той. „Основните лидери в Европа, когато стане въпрос за Турция са за пълно отричане. Няма тема, по която да се сближат", коментира премиерът. „Турция е най-големия съсед на Европа, огромна държава, с най-голямата армия в Европа, която е добре тренирана и въоръжена", обясни Бойко Борисов.

„Европейските лидери трябва да си дадат ясна сметка, че мира и преговорите са най-доброто средство", заяви той.

Борисов изказа притеснения от това, че в Германия още не е съставено правителство и от отношенията между ЕС и Турция. В ЕС има недоверие към Турция, но това е най-силната армия в южния фланг на НАТО, посочи премиерът. Имаме добри отношения с Турция и затова има малък миграционен натиск върху нашата южна граница, добави той.

Той изказа съболезнования на близките на загиналите в пътните инциденти в Ловешко. Премиерът поздрави и тенисиста Григор Димитров за победата му на турнира в Лондон.

На лекцията присъстват депутатите от ГЕРБ ген. Константин Попов, Ивелина Василева, Красимир Велчев, посланици, студенти и преподаватели от УНСС.