Ловчанският митрополит Гавриил отслужи водосвет в района на село Микре
Секция: Православие
20 Ноември 2017 14:09
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Ловчанският митрополит Гавриил отслужи водосвет в района на село Микре

/КРОСС/ Ловчанският митрополит Гавриил отслужи водосвет на пътя София - Варна, в района на село Микре, където в края на миналата седмица станаха три тежки катастрофи, при които загинаха 11 души, а други 26 пътници пострадаха.

Митрополит Гавриил вярва, че водосветът ще спре черната серия от катастрофи.
Господ да помогне, да няма такива в бъдеще, да пази тези, които пътуват, и да вразуми шофьорите, да не си позволяват да карат безразсъдно и в състояние, в което не бива да сядат зад кормилото.

На водосвета присъстваха областният управител на Ловеч Георги Терзийски, кметове на общини, представители на институции и граждани.
Директорът на ОДМВР - Ловеч Милен Маринов посочи, че вчера на участъка от пътя на територията на областта са патрулирали 13 полицейски екипа и въпреки това отново е имало три по-леки катастрофи:

"Създаваме допълнителна организация, допълнителни сили да направим максимално възможното, което зависи от нас. Но само с полицейски сили не може да се реши този въпрос. Хората, които се движат по пътното платно, трябва да мислят за живота си и за живота на другите."