Янаки Стоилов: Българската политика бележи тенденция към деградация
Секция: Коментари
20 Ноември 2017 14:20
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Янаки Стоилов: Българската политика бележи тенденция към деградация

/КРОСС/ Предложението на ГЕРБ противоречи на принципа на правовата държава и на европейското право и има намерение да отклони вниманието на хората от сегашните прояви на корупция. Така дългогодишният депутат и член на Националния съвет на БСП Янаки Стоилов коментира идеите на ГЕРБ за промени в конституцията, целящи да отпадне давността за приватизационните сделки. Стоилов бе гост на предаването "България сутрин" по телевизия "България Он Ер".

На заседанието на Националния съвет на БСП в събота лидерът на партията Корнелия Нинова получи мандат да подкрепи предложението на ГЕРБ за промени в конституцията. Депутатите от левицата обаче ще гласуват против проекта в Народното събрание. Янаки Стоилов бе основният докладчик на пленума по темата за измененията в основния закон.

"В икономически план управляващите с тези промени казват на българското общество "Нищо няма да се промени, но ще търсим възмездие за част от извършителите", което също е твърде проблематично. Атаката не е само срещу Корнелия Нинова", категоричен бе Янаки Стоилов.

Според социалиста ГЕРБ искат да сложат "конституционно клеймо" на всички партии в парламента през годините на приватизационната политика, защото те са появяват малко след края на процеса.

Гостът уточни, че в Народното събрание има много висока доза лицемерие, защото за предложението за отпадане на давността за престъпление при приватизацията, ще се подпишат хора, приемали закони в този период за съдебната власт и такива, които са купували на безценица държавни жилища.

"Българската политика, въпреки промените, бележи тенденция към деградация, към все по-ниско ниво", заключи Янаки Стоилов.