Председателят на Европарламента в София
Секция: ПОЛИТИКА
21 Ноември 2017 07:32
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Председателят на Европарламента в София

/КРОСС/ Председателят на Европейския парламент Антонио Таяни и евродепутати са на работно посещение в България. Конкретният повод за визитата е предстоящото българско председателство на Съвета на ЕС. Таяни разговаря с президента Румен Радев, с премиера Бойко Борисов и с председателя на парламента Цвета Караянчева, съобщава БНР.

На срещата с министър-председателя бяха обсъдени задачите пред страната ни в рамките на европредседателствотото, а също и ключови теми, свързани с бъдещето на Европа и европейската перспектива пред Западните Балкани. След разговора си Таяни и Борисов дадоха съвместна пресконференция.

По-късно председателят на Европейския парламент направи обръщение пред депутатите в Народното събрание.

Веднага след речта на Антонио Таяни от парламентарната трибуна трябва да се проведе среща между председателските съвети на ЕП и нашето НС. В нея ще участват и комисиите, ангажирани с парламентарното измерение на българското председателство на Съвета на ЕС.

По-късно следобед Антонио Таяни ще участва в дебат с млади хора на тема "Гласът на младите - каква Европа искаме?" в СУ "Св. Климент Охридски". Дискусията ще даде възможност на българските студенти и академичната общност да изразят своите виждания и очаквания, свързани с бъдещото развитие на европейския проект, както и да отправят въпросите си към лидерите на политическите партии в ЕП, които придружават Таяни при визитата му у нас.