На среща в Сочи Асад благодари на Путин, че Русия е спасила Сирия като държава
Секция: Русия
21 Ноември 2017 09:58
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
На среща в Сочи Асад благодари на Путин, че Русия е спасила Сирия като държава

/КРОСС/ Държавният глава на Руската федерация Владимир Путин е провел среща със сирийския си колега Башар Асад в черноморския курорт Сочи, предава „РИА Новости", цитирана от „Фокус".

Асад е бил на работно посещение в Русия, се казва в съобщение, публикувано на официалната интернет страница на Кремъл.

От разпространения текст става ясно, че президентът на близкоизточната република е отбелязал, че благодарение на намесата на Русия Сирия е спасена като държава. Съгласно думите му, операцията на руската авиация в страната е позволила налагането на политическо разрешение на кризата в страната.

„За този период (на руската намеса - бел.р.) са постигнати големи успехи, както на бойното поле, така и в политически план. Много райони на Сирия са освободени от терористите и в тях бе възможно да се върнат сирийците, които по-рано бяха принудени да ги напуснат", са думите, с които Асад се е обърнал към руския президент.

На свой ред Путин е изразил надежда, че в скоро време ще бъде поставена окончателна точка на борбата с тероризма в Сирия. Той е подчертал, че най-важната задача за Сирия е предприемането на стъпки за политическо разрешение на кризата.

„Окончателната победа срещу тероризма, разбира се е още далеч. Но що се отнася до съвместната ни работа в борбата срещу терористите в Сирия - тази военна операция наистина е към своя край", обяви Путин..