Лекарите, спасявали пострадалите край Микре, работят без пари от месеци
Секция: Здраве
22 Ноември 2017 08:44
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Лекарите, спасявали пострадалите край Микре, работят без пари от месеци

/КРОСС/ Спешните медици от Ловеч, които действаха по време на катастрофата край Микре и спасяваха живота на пострадалите при ужасяващата катастрофа, са получили за последно заплатата си за август. От този момент не са вземали и лев от болницата. Въпреки това те продължават да работят и да съдействат на пострадали по отсечката на смъртта, обясниха самите те пред „Нова телевизия".

Д-р Красимир Кипров - от 22 години в системата, лекар в Спешна помощ - Ловеч и един от първите, озовали се на зверската катастрофа, край Микре.

Мартин Тодоров - шофьор на линейка повече от 15 години. В деня на инцидентът не е на работа, но се оказва в непосредствена близост до катастрофата и отива да помага.

Пред очите им са минали десетки инциденти. Видели са какво ли не, но катастрофата край Микре ще остави траен белег в живота и на двамата.

А в критичната ситуация от петък вечер, освен хора, Мартин Тодоров успява да спаси и бедстващо куче - спътник на един от хората в автобуса. Кучето-водач е прибрано от близки на един от тежко пострадалите в инцидента - Румен Трендафилов.

Румен Трендафилов все още е в Ловешката болница. Той претърпя коремна операция и успешно се възстановява.