Максималните температури ще достигнат между 11° и 16°
Секция: БЪЛГАРИЯ
23 Ноември 2017 08:03
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Максималните температури ще достигнат между 11° и 16°

/КРОСС/ Над по-голямата част от страната днес ще е предимно слънчево. Над източните райони почти през целия ден ще има ниска облачност, но само на отделни места ще прегърми. В Дунавската равнина и Източна България ще се появи слаб вятър от изток-североизток. Ще се затопли още малко. Минималните температури ще са предимно между минус 1 и 4°, максималните - между 11° и 16°.

По Черноморието ще преобладава облачно време. На отделни места ще прегърми, а в сутрешните часове ще се образува мъгла. Ще духа слаб вятър от изток-североизток. Максималните температури ще са 10-12°. Температурата на морската вода е 12-13°. Вълнението на морето ще е 1-2 бала.

Над планините ще преобладава слънчево време. Повече облаци ще има главно преди обяд над масивите в източната половина на страната. Ще духа умерен до силен северозападен вятър. Температурите ще продължат да се повишават и максималната на височина 1200 метра ще е около 9°, на 2000 метра - около 3°.

В петък и събота ще е почти тихо и на места в равнинната част от страната ще бъде мъгливо или с ниска облачност, а температурите в тези райони ще се задържат по-ниски - до 6-8 градуса. В останалите райони максималните температури ще са между 10° и 15°; там, както и в планините, ще бъде предимно слънчево. В неделя облачността ще се увеличи, през по-голямата част от деня без валеж.