Елена Йончева: Непрекъснато ни лъжат за оградата по границата
Секция: Коментари
23 Ноември 2017 08:58
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Елена Йончева: Непрекъснато ни лъжат за оградата по границата

/КРОСС/ Непрекъснато ни лъжат за оградата по границата, която е огромна корупционна схема. Вицепремиерът Валери Симеонов каза, че тя е поправена, а отново има места, където е паднала". Това обяви в предаването „Тази сутрин" Елена Йончева, журналист и депутат от БСП.

Като доказателство тя показа снимка на паднала ограда в района на Малко Търново, по думите й заснета на 21 ноември сутринта. Журналистката уточни, че няма да каже къде точно е мястото, за да не я обвинят, че застрашава националната сигурност.

На 13 ноември беше премиерата на филма „Граница" на Елена Йончева, в който са изнесени скандални факти за оградата по границата и работата на Гранична полиция. Днес копие от филма ще бъде предадено на президента Румен Радев, на премиера Бойко Борисов и на главния прокурор Сотир Цацаров. Преведено копие на лентата вече е изпратено на посланиците на Европейския съюз у нас.

„Дали сме 200 млн. лв. за нещо, което не върши работа, търгува се с националната сигурност. Става въпрос за огромна корупционна сделка, данъкоплатците са платили между 800 и 1000 лв. на линеен метър. Колко е откраднато - експертите трябва да кажат", каза още Йончева за защитното съоръжение по границата.

Във филма си тя показва оградата по гръцката граница с Турция, която по думите ѝ е в пъти по-добра и по-евтина.

За оставката на Димитър Главчев като председател на Народното събрание тя каза, че е подадена по заповед на премиера и лидер на ГЕРБ Бойко Борисов.