Продължава издирването на аржентинската подводница
Секция: СВЯТ
23 Ноември 2017 11:10
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Продължава издирването на аржентинската подводница

/КРОСС/ Необичаен шум е бил регистриран миналата седмица в деня на изчезването на аржентинската подводница "Сан Хуан" в Атлантическия океан. Това е станало недалеч от мястото на последната й регистрирана позиция, съобщи пред репортери в Буенос Айрес снощи говорителят на аржентинския военноморски флот Енрике Балби.

Продължава издирването на аржентинската подводница "Сан Хуан" с 44 души на борда, която изчезна на 15 ноември. Разследването напредва, макар и бавно. Необичаен шум бил засечен три часа, преди да бъде загубена всяка връзка с подводницата, близо до мястото, където се е намирала за последно.

Енрике Балби, говорител на аржентинския военноморски флот: "Анализите показват, че сутринта на 15 ноември е регистриран шум, който съвпада със зоната, където подводницата е провеждала операция. По-конкретно, това е хидроакустична аномалия, засечена в 7.30 часа сутринта от сателитен телефон, на 30 мили северно от Мар дел Плата.

Какъв е бил този шум предстои да се анализира, но засега разследващите не потвърждават версията за експлозия, уточни БНТ.

Аржентинският военноморски флот обаче призна, че подводницата е подала сигнал за авария, малко преди да изчезне връзката с нея. Командирът е обявил, че се отправя към базата в Мар дел Плата, на около 400 километра южно от столицата Буенос Айрес. Близките на моряците се молят за тях и не губят надежда.