FUN LOVIN CRIMINALS избраха подгряваща българска група за концерта си в София
Секция: КУЛТУРА
23 Ноември 2017 11:46
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
FUN LOVIN CRIMINALS избраха подгряваща българска група за концерта си в София

/КРОСС/ „Лошите момчета" от Ню Йорк избраха коя българска банда да подгрява концерта им на 17 декември в зала „Универсиада". Пионерите на рока се спряха на една от най-актуалните рок групи у нас - DER HUNDS.
Бандата е създадена през пролетта на 2003 година от Боби Косатката, който и до момента е неин вокал. След известни промени днес DER HUNDS забиват в състав: китари Мартин Евстатиев и Деян Петков, а зад барабаните е Иво Пифа. Всички музиканти от групата имат сериозен бекграунд с други формации, но събирането им в DER HUNDS е вярната формула.

- През годините DER HUNDS получават признание не само от родната публика, където се изявяват предимно в различни клубове и фестивали, но и се „разписват" на международната сцена. На 16-ти май 2011 г. бандата печели 1-во място в конкуренция с 312 български и чужди групи в Конкурса за непопулярна група на ELEVATION Festival. Наградата е участие на фестивала като подгряваща група за световни имена и на ELEVATION Festival 2012 те подгряват на главната сцена на фестивала групи, като CYPRESS HILL, ERYKAH BADU и SEAN PAUL.

- От 2011 г. DER HUNDS участват в ежегодния фестивал, посветен на големия рок изпълнител Георги Минчев "Цвете за Гошо". Групата не пропуска и редица други мащабни музикални събития у нас, като Spirit of Burgas 2011 и Spirit of Burgas 2013. Бандата загрява и феновете на Guns 'n' roses, Ugly Kid Joe, Kaiser chiefs, Within Temptation на сцената на фестивала SOFIA ROCKS 2012.

- През 2013 г. групата е избрана от слушателите на радио Z-Rock да участва в конкурс "Зелената песен на България" и записва песента "Дива птица", с която печели и наградата за текст.

- DER HUNDS грабват и две отличия от конкурса за поп и рок песен на БНР "Златна пролет 2016" с песента си "Спомен", която влиза в предстоящия им студиен албум. Специалната награда на журито е участие на международния фестивал в Грьонинген, Холандия през януари 2017 г. Именно тя дава право на бандата през декември 2016 г. да изнесе голям концерт в Първо студио на националното радио, с който да представи програмата си за престижния и световноизвестен холандски фестивал.

- Der Hunds триумфират на престижния музикален фестивал Eurosonic-Noorderslag в Грьонинген в средата на януари 2017 година.

- През есента на 2017 г. Der Hunds отдават почитта си към Крис Корнел с концерт-трибют в негова памет и правят турне в по-големите градове на България.

FUN LOVIN CRIMINALS с любезното домакинство на рок бар ROCK IT канят публиката да преживее едно страхотно афтър парти, което ще се заформи веднага след края на концерта на 17 декември.

И това не е всичко! Хюи, освен в амплоато си на радио водещ ще миксира на пулта в ROCK'IT Bar, и заедно с останалите от бандата ще направят невероятно диджей сет парти.

Купона е с начален час 23:00. Впечатления и много емоции очакват присъстващите.

НАЙ-ДОБРОТО ТЕПЪРВА ПРЕДСТОИ!

Билети в мрежата на Ивентим и партньорските вериги.