Лимузината на Путин с мотор от Porsche
Секция: Автомобили
23 Ноември 2017 11:57
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Лимузината на Путин с мотор от Porsche

/КРОСС/ Представителният седан от проекта "Кортеж за автомобили предназначени за първите лица в Руската федерация" е вече в производство, а под капака му е разположен двигател от ... Porsche. Първоначално ще направят опитна серия, а стартът на продажбите е планиран за 2018 - 2019 година.

Производството на първата партида автомобили от представителната серия с име Aurus в рамките на проекта "Кортеж" се осъществява от научно-изследователскийя институт НАМИ. Засега става дума не за пълномащабно производство, а за пускане на първата пилотна серия автомобили.

Пълноценното производство ще стартира догодина, като годишно ще се правят 150-200 машини, част от които ще излязат и в свободна продажба. В проекта "Кортеж" влиза производството на нова президентска лимузина, представителен седан, премиум всъдеход и ван.

Всички автомобили от серията Aurus ще са с пълно задвижване, а под капаците им ще се разполагат 6,6-литрови, V12, двойно турбо мотори с мощност 850 к. с., създадени от специалисти на Porsche. 14 машини от предсерийната партида ще отидат направо при руската федерална охранителна служба. Дебютът на супер-лимузината ще е в началото на следващата 2018-а година по време на встъпването в длъжност на новоизбрания руски президент, по всяка вероятност отново Путин.

Автопрес