БСП влезе в ролята на остра опозиция, което е много добра новина
Секция: Коментари
23 Ноември 2017 15:31
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
БСП влезе в ролята на остра опозиция, което е много добра новина

/КРОСС/ БСП влезе в ролята на остра и търсеща линията на сблъсък опозиция, което е много добра новина. Това каза политическият психолог проф. Антоанета Христова в интервю за агенция „Фокус" във връзка с напрежението в Народното събрание, рокадите там и посланията от първото изказване на новоизбрания председател на парламента Цвета Караянчева.

По думите ѝ напрежението в Народното събрание доста отдавна е изострено.

„Проблемът е, че в последно време в говоренето на лидера на опозицията Корнелия Нинова имаше доста сериозни нападки към личността на министър-председателя. Тъй като тези нападки се понатрупаха в миналото, започна да се търси конкретния повод да има административно наказание в парламента, ако отново тя премине границата. Факт, че в момента, в който стана сблъсъка и наказанието от страна на Димитър Главчев, беше избран неподходящият момент", каза проф. Христова.

По думите ѝ в изказването си, заради което беше изгонена, Корнелия Нинова не е направила обида, а едно опозиционно, категорично, остро твърдение. „Струва ми се, че ситуацията беше изкуствено създадена. Димитър Главчев не прецени последствията от една за момента несправедлива санкция от негова страна. Опозицията яхна грешката и поиска неговата оставка", каза проф. Христова.