Разбиха банда за трафик на хора с цел сексуална експлоатация
Секция: БЪЛГАРИЯ
23 Ноември 2017 16:40
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Разбиха банда за трафик на хора с цел сексуална експлоатация

/КРОСС/ Специализираната прокуратура повдигна обвинения на трима участници в организирана престъпна група за набиране и трафик на жени с цел сексуална експлоатация в Австрия и Германия. Това съобщиха от Апелативната специализирана прокуратура.

Участниците са задържани на 17 ноември 2017 г. при специализирана операция на ГДБОП и Специализирана прокуратура във Враца и Вършец. Събраните доказателства сочат, че групата е набирала и склонявала българки да проституират в страни от ЕС от януари 2016 г., като им е било обещавано да получават по 200 лева на сеанс.

При извършените претърсвания и изземвания в жилища и автомобили на участниците в групата са иззети тефтери със записки, парични преводи, самолетни билети, мобилни телефони, СИМ карти, компютърни конфигурации и други доказателства. Иззети са и наркотици. Част от свидетелите и пострадалите от престъпната дейност на групата са разпитани пред съдия.

С постановление на прокурор от Специализирана прокуратура от 21 ноември 2017 г. на ръководителя на групата Ц.П. е наложено прокурорско задържане до 72 часа. Днес, 23 ноември 2017 г., за него в Специализирания наказателен съд бе внесено искане за налагане на мярка за неотклонение „Задържане под стража". На двамата участници в групата е наложена „Парична гаранция" от по 5000 лева по семейни причини и защото не са осъждани.