Предстоящи събития в страната на 24 ноември
Секция: Предстоящи събития
24 Ноември 2017 07:28
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Предстоящи събития в страната на 24 ноември

/КРОСС/ София.
От 09.30 часа в зала „Алфа" в SOFIA EVENT CENTER министърът на околната среда и водите Нено Димов ще открие конференцията „Проблеми и решения за подобряване качеството на атмосферния въздух", организиран от МОСВ.

***
София.
В 09.30 часа в Технологичното училище „Електронни системи" към Технически университет - София, министър на образованието и науката Красимир Вълчев и еврокомисарят по цифрова икономика и общество Мария Габриел ще открият обучението по Национална програма „Обучение за ИТ кариера".

***
София.
От 09.00 часа ще започне редовното пленарно заседание на Народното събрание.

***
София.
От 09.00 часа в Аулата на Биологическия факултет на Софийския университет ще бъдат представени успешни модели на кръгова икономика сферата на земеделието и хранителната индустрия.

***
София.
От 09.00 часа в зала Тържествена на УНСС ще се проведе конференция „Комуникационни и репутационни ползи и рискове за България на прага на Българското председателство на Съвета на ЕС", в която ще се включат топ експерти от институциите, ангажирани с провеждането на Председателството през 2018 г.

***
София.
От 09.00 часа, в хотел „Бест Уестърн плюс - Бристол" - София Фондация „Международна социална служба-България" организира Национална консултативна среща на тема „Проблеми и предизвикателства в работата на Центровете за настаняване от семеен тип за деца и младежи (ЦНСТ)".

***
София.
От 09.00 часа в зала „Триадица II" на Гранд хотел София заместник-министърът на образованието и науката Деница Сачева ще участва в представянето на Мониторинга на образованието и обучението през 2017 г. в България в рамките на Партньорското консултиране "Приобщаващо образование за всички.

***
София.
От 09.30 часа XIV състав на Специализираният наказателен съд ще проведе съдебно заседание по делото срещу Борислав В., Петър А., Нели Д., Красимир В., обвинение в организиране и ръководене на организирана престъпна група.

***
София.
От 09.30 часа VI състав на Специализирания наказателен съд ще проведе съдебно заседание по делото срещу Шерго А., Теодор Д., Красимир Б., Цветомир Д. и Иво Т., обвинени в организиране и ръководене на организирана престъпна група.

***
София.
От 11.00 часа в Интер Експо Център заместник-кметът на София доц. д-р Тодор Чобанов ще приветства участниците в състезанието на Европейските награди по предприемачество (Европейското състезание по предприемачество).

***
София.
От 10.00 часа в „Силвър Хотел" президентът на КТ „Подкрепа" Димитър Манолов ще открие двудневна международна конференция на тема „Баланс между сигурност и гъвкавост на труда - младите хора в търсене на устойчиви решения".

***
София.
От 11.00 часа, в зала „Европа" на Академията на МВР, (жк. "Младост" 4, бул. "Александър
Малинов") ще се проведе дискусия на тема: „Десет години България в ЕС и българско председателство на Съвета на ЕС. В нея ще участват Стефан Балабанов, зам.-министър на вътрешните работи; Николай Марков, зам.-областен управител на Област София град и ст. комисар доц. д-р Неделчо Стойчев, ректор на Академията на МВР.

***
София.
От 11.00 часа в зала 610 на НАП ще се проведе брифинг по повод старта на пилотния проект на Европейския парламент за дигитално данъчно обучение на млади хора в Европа.

***
София.
От 12.00 часа в зала 108 в Българската народна банка ще се състои пресконференция за представяне на новата сребърна възпоменателна монета на тема „150 години от построяването на моста на Колю Фичето край Бяла".

***
София.
От 12.00 часа в зала „Проф.д-р Асен Златаров", сгр.А на ХТМУ, бул. „Св. Кл. Охридски" № 8, ще се проведе 9-ия национален семинар за учители по природни науки на тема: "Училището и Университетът - първите стъпала на кариерната стълбица".

***
София.
От 14.30 часа кметът на София Йорданка Фандъкова ще връчи награди на спортния празник в 88-мо училище „Димитър Попниколов" в кв. „Овча купел".

***
София.
От 15.00 часа, в Гранд Хотел София, ще се проведе конференция на тема: „България-водеща регионална сила или бедна периферия на Европа?"

***
София.
От 16.00 до 19.00 часа в Конферентната зала на ДС на бул. "Витоша" 18 (вход откъм Кърниградска) ще се проведе Кръгла маса - дискусия на тема „Моралните основи на капитализма", организирана от Института за свободен капитализъм „Атлас" (ИСКА).

***
Благоевград
От 09.30 часа, в зала „22-ри Септември", ще се проведе сесия Общински съвет - Благоевград.

***
Благоевград.
От 13.00 часа в центъра за личностно и творческо развитие (ЦЛТР) на децата на официална церемония Дирекцията на „Национален парк „Рила" и партньорите от община Благоевград, РУО-Благоевград и ЦЛТР на децата на Благоевград ще връчат дипломи и предметни награди на победителите в ІV Национален ученически конкурс „Национален парк „Рила" - познат и непознат.

***
Варна.
От 10.00 часа в Заседателна зала на Областна администрация - Варна на ул. „Преслав" 26 Дирекция "Бюро по труда" - Варна организира Информационен ден за работодатели - Кръгла маса на тема: „Предизвикателствата пред местния пазар на труда - споделете опит, предайте знания".

***
Варна.
От 11.00 часа в професионалната гимназия по горско стопанство и дървообработване „Николай Хайтов" младежки информационно-консултантски център - Варна (МИКЦ Варна) организира обучение на тема: „Лидерски умения".

***
Велико Търново.
От 10.30 часа в НВУ „Васил Левски" ще се проведе Празник на Националния военен университет „Васил Левски".

***
Велико Търново.
От 17.00 часа пред сградата на Община Велико Търново ще се проведе Запалване на коледните светлини.

***
Враца.
От 19.00 часа в камерна зала на ДТК ще се проведе спектакълът „Женитба" от Н. В. Гогол.

***
Горна Оряховица.
От 18.30 часа в НЧ „Напредък-1869" „Театър 220" представя постановката „Грехове" по „Железният светилник" от Димитър Талев.

***
Карлово.
От 11.00 часа в залата на Община Карлово ще се проведе среща на кметове и кметски наместници с д-р Веселин Божков - Председател на Комисията за регулиране на съобщенията. След срещата (около 12.00 часа) обобщените резултати ще бъдат съобщени на пресконференция в залата на общината.

***
Пловдив.
От 9.00 часа в зала 2 на Пловдивския окръжен съд ще се гледа делото срещу Димитър М., обвинен в причиняване на смърт по непредпазливост при управляване на лек автомобил.

***
Пловдив.
От 10.00 часа в „Тракия икономическа зона" в близост до завода на „Сенсата Технолоджис" ще се състои церемония по откриването на „16+1 Логистичен център и Павилион за електронна търговия със селскостопански и други продукти".

***
Пловдив.
От 10.00 часа в Пловдивския районен съд ще се гледа делото срещу Атанас К., обвинен в присвояване на чужди вещи на обща стойност 48 954.83 лв.

***
Пловдив.
От 10.00 часа в Дома на културата „Борис Христов" ще се проведе обучение на доброволци за работа в проекта „Европейска столица на културата". Обучението се организира от Фондация „Пловдив 2019".

***
Пловдив.
От 13.30 часа в зала 10 на Пловдивския окръжен съд ще се гледа делото срещу Диян Г., обвинен в причиняване на смърт по непредпазливост при управление на автобус.

***
Пловдив.
От 13.30 часа в зала 10 на Пловдивския районен съд ще се гледа делото срещу Надежда В., Лиляна И. и Гина С., обвинени в това, че са се представяли за "ходжи" и извършвали дейност по "гадателство" и "разваляне на магии", която рекламирали активно в интернет сайтове, блогове и телевизионни програми.

***
Свищов.
От 13.00 до 14.30 часа в Зала № 1 на Община Свищов Регионалният представител на Комисията за защита от дискриминация Дияна Николова организира приемна за граждани.

***
Сливен.
От 10.30 часа в зала № 210 на Регионално управление на образованието - Сливен ще се проведе пресконференция обхвата на проект „Твоят час" през учебната 2016/2017 година в област Сливен.

***
Смолян.
От 16.00 часа в хотел „Кипарис Алфа" ще бъде открита кръгла маса на тема: „Насилието през очите на жената".

***
Шумен.
От 11.30 часа пред зала № 9 в сградата на Окръжен съд - Шумен ще се състои откриване на изложбата на рисунки от конкурса „Съдебната палата през моите очи" и обявяване на класираните на първите места.