Акценти в пресата
Секция: Преглед на печата
24 Ноември 2017 08:10
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Акценти в пресата

/КРОСС/ Обща тема за всички излизащи днес всекидневници е заседанието на българското и македонското правителство в Струмица, на което премиерът Бойко Борисов е заявил, цитиран от "24 часа" "Ако гледаме назад, няма да направим крачка напред".

Здравни специалисти предупреждават: "Българчетата са затлъстели и обездвижени", пише "Труд". 30 на сто от учениците имат проблеми с теглото, които водят до заболявания. Вестникът цитира и данни на Евростат, че българите даваме най-много пари за здраве от страните в Евросъюза. Темата за здравеопазването продължава вестник "Сега" със заглавието "И Европейската комисия отчете епидемия от хоспитализации в България". Въпреки честото приемане на пациенти в болница, 20 хиляди смъртни случая е можело да се предотвратят, показва анализ на Комисията. Данните са за 2014 г.

44 процента от селските къщи у нас са без вътрешна тоалетна, информира "Монитор". Данните са на националната ни статистика. В 13 на сто от къщите пък няма баня.

Три хиляди и 600 възрастни чакат да бъдат приети в държавен старчески дом, пише още "Монитор". За да бъде приет възрастен човек в такъв дом, някой трябва да почине, поясняват социалните работници. Управляващите предвиждат да закрият 10 институции за възрастни с психически разстройтва.

"Телеграф" предупреждава, в така наречения "черен петък": "Фирми за бързи кредити обещават бонус от 20 лева".В моловете има намаления менте. Лъжат ни и че стоката свършва.

"Докато продължаваме с ишлеметата, няма да имаме нормални доходи", заявява, в интервю за "Труд" председателят на парламентарната бюджетна комисия Менда Стоянова от ГЕРБ. Според нея, за да се справи местната администрация с изплащането на по-високите от догодина възнаграждения, трябва да въведе електронни услуги, да оптимизира дейностите си, включително и персонала. "Бизнесът трябва да бъде накаран да спазва закона", коментира Менда Стоянова пред "Труд".

Ако автомобилът ви не е в изправност, контролните органи ще свалят табелите с номерата веднага, на пътя - това гласи одобрен от депутатите текст, за който пише "24 часа".

"Великата ограда" по границата падна пак, е водещото заглавие на "Дума". Става дума за снимка, показана от депутата от БСП Елена Йончева за поредния проблем със здравината и охраната на границата с Турция.

"Таен правителствен щаб преговаря със Сакскобургготски за имотите му" е водещото заглавие на "Сега". Държавата търгува съдебните процеси за дворците срещу спиране на делата в Страсбург, водени от бившия премиер.