"Лудогорец" изпусна питомното и ще гони дивото след първа загуба в Лига Европа
Секция: СПОРТ
24 Ноември 2017 08:49
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
"Лудогорец" изпусна питомното и ще гони дивото след първа загуба в Лига Европа

/КРОСС/ „Лудогорец" претърпя първа загуба в тазгодишното си участие във втория по сила континентален клубен футболен турнир - Лига Европа. В предпоследния си мач от груповата фаза българският шампион загуби с 1:2 като домакин на турския „Истанбул Башакшехир".

Така , след като в другата среща „Брага" победи с 3:1 „Хофенхайм", разградският отбор отстъпи първото място в групата преди последните срещи. Освен всичко останало „Лудогорец" ще се нуждае задължително поне от равенство при гостуването си в Германия на „Хофенхайм", за да си гарнтира сам участието във следващата фаза на турнира - 1/16-финалите, или да чака „Истанбул Башакшехир" да не успее да победи в домакинството си на вече класиралия се „Брага".

Иначе класирането в групата е оглавявано от „Брага" с 10 точки, следван от „Лудогорец" с 8, „Истанбул Башакшехир" с 5 и „Хофенхайм" с 4.

В срещата на „Лудогорец Арена" „Истанбул Башакшехир" взе два гола аванс още през първото полувреме, дело на Вишча в 20-ата минута и Фрай в 28-ата. Марселиньо оформи крайното 1:2 в 65-ата минута.