Повдигнаха обвинение срещу бияча, ритнал пенсионерка на спирка в Бургас
Секция: БЪЛГАРИЯ
24 Ноември 2017 17:08
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Повдигнаха обвинение срещу бияча, ритнал пенсионерка на спирка в Бургас

/КРОСС/ Районната прокуратура в Бургас повдигна обвинение спрямо Живко К., който изрита възрастна жена на автобусна спирка в Бургас.

25-годишният Живко е подсъдим за това, че на 9 май тази година в бургаския квартал "Изгрев" нанася удар с крак в областта на таза на възрастна жена. Действието се развива на автобусна спирка и е заснето от охранителна камера.

Припомняме, видеото с деянието на Живко се разпространи изключително бързо в интернет пространството.
Вследствие на удара възрастната жена получава средна телесна повреда, изразяваща се в закрито счупване на дясно бедро, което е довело до трайно затрудняване на движението на десен долен крайник. Престъплението е извършено по хулигански подбуди.

Срещу Живко е повдигнато обвинение по член 131, ал. 1, т. 12 от Наказателния кодекс. Спрямо обвинението прокуратурата може да поиска наказание затвор за срок от 3 до 10 години.

Припомняме, около 15.00 ч. на 9 май 2017 г. пострадалата В. К. чакала автобус на спирката пред блок № 61 в ж.к. "Изгрев", Бургас. По същото време на същото място се намирал и подсъдимият Живко К. Той чакал автобус, седейки на пейка на спирката и държейки пластмасова чаша с кафе. Пострадалата също седнала на пейката. Изведнъж обаче подсъдимият изхвърлил чашата с кафе на тротоара, поради което пострадалата го погледнала. Живко К. се ядосал и безпричинно ѝ отправил репликите "Махай се!", "Ставай!", "Изчезвай!". Пострадалата се изплашила и застанала да чака автобуса права. Няколко минути след това, подсъдимият станал от пейката и без да казва нищо на пострадалата я ударил с крак в областта на таза. Вследствие на удара, пострадалата паднала на земята и започнала да вика от болка. Тези действия на подсъдимия били възприети от чакащите на спирката лица, които се възмутили и скандализирали от неговото поведение. Веднага след това Живко К. взел камък и замахвайки с него започнал да обижда пострадалата и да ѝ се заканва, че ще ѝ счупи зъбите. Около пострадалата се събрали няколко човека, които се развикали и подали сигнал на тел. 112. Подсъдимият се качил на следващия пристигнал автобус.

Припомняме и че имаше съмнения, че Живко не е осъзнавал какво прави в момента на деянието, защото е болен от шизофрения. Според заключението на съдебната експертиза обаче макар и да страда от "параноидна шизофрения", в момента на извършване на побой, Живко е бил в "терапевтична ремисия". Той е бил в състояние да разбира какво прави и да ръководи постъпките си.

Районният съд в Бургас е насрочил заседанието по делото срещу Живко на 4 декември от 14:30 часа.