Фандъкова: Дейностите по третата линия на метрото вървят в срок
Секция: БЪЛГАРИЯ
25 Ноември 2017 14:06
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
 Фандъкова: Дейностите по третата линия на метрото вървят в срок

/КРОСС/ Машината се подготвя за следващия участък, след като прокопа над 1,7 км в участъка от „Красно село" на бул. „България" и бул. „Гешов". Дейностите вървят по план. Съоръжението е огромно, а работата тежка. Това каза кметът на София Йорданка Фандъкова след проверката на изпълнението на строителството на третата линия на метрото, предаде „Фокус".

„Очакваме работата да продължи в срок. Над 47% от всички дейности от участъка от първите 8 км са изпълнени", заяви тя. „Третият метродиаметър беше първият проект, одобрен за финансиране от ЕК. Благодаря на министър Московски, правителството и премиера Борисов, защото те положиха максимални усилия това да се случи. Ние си свършихме работата, да подготвим добре проекта и да го защитим", посочи Йорданка Фандъкова.

„Заедно с втория участък, който започнахме да изграждаме тази година до „Овча купел" и Околовръстния път се строят общо 12 км с 12 метростанции", обясни кметът и допълни, че се очаква в края на 2019 година всички да бъдат готови, като първият влак от новите 20 вече е произведен. „Започват и изпитанията, и следващата година очакваме той да пристигне, за да могат да започнат и изпитанията тук", каза още Йорданка Фандъкова.