Третокурсничка от СУ е носителят на годишната стипендия на БНТ
Секция: БЪЛГАРИЯ
25 Ноември 2017 15:04
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Третокурсничка от СУ е носителят на годишната стипендия на БНТ

/КРОСС/ На академичното тържество по повод патронния празник на Софийския университет „Св. Климент Охридски", днес (25 ноември) бяха връчени наградите на студенти за постижения в различни области на науката и културата.

За 15-та поредна година Българската национална телевизия отличава студент от Факултета по журналистика и масова комуникация. Стипендията е учредена в памет на д-р Младен Младенов - дългогодишен режисьор в БНТ, университетски преподавател, основател на специалността „Телевизионна журналистика в СУ „Св. Климент Охридски" и автор на първия учебник за телевизионни журналисти.
„Младен Младенов е човекът, създал телевизионните стандарти в българската журналистика, които и до днес дефинират критериите за професионализъм" - заяви при връчването на наградата Надя Обретенова - изпълнителен продуцент в дирекция „Информация" и приветства Андреа Йовева в екипа на Българската национална телевизия. Годишната стипендия за студенти по журналистика, дава възможност на отличените за едногодишен стаж в обществената медия. Някои от досегашните носители на наградата на името на Младен Младенов и днес продължават своето професионално развитие в БНТ.

Тазгодишният победител в оспорваната конкуренция за наградата на БНТ - Андреа Йовева - е възпитаничка на природо-математическата гимназия „Проф. Емануил Иванов" в Кюстендил, носител е на множество награди от общински и национални олимпиади и конкурси и активно се занимава с обществени проекти.

Сред официални гости на тържествената академична сесия бяха председателят на Народното събрание Цвета Караянчева, вицепрезидентът Илияна Йотова, ректори на висши училища в страната, народни представители, дипломати и много граждани.