Американците пазаруваха за 7,9 млрд. долара за 2 дни
Секция: ИКОНОМИКА
26 Ноември 2017 09:41
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Американците пазаруваха за 7,9 млрд. долара за 2 дни

/КРОСС/ Американците поставиха рекорд по обем на покупките в интернет в четвъртък и петък, пазарувайки стоки и услуги за общо 7,9 милиарда долара, съобщи Ройтерс, като се позова на компания "Адоуб диджитъл инсайтс", която следи информацията за продажбите в 100-те най-големи електронни магазина в САЩ.

Тазгодишните продажби по интернет са със 17,9 процентни пункта повече, отколкото за същите два дни през 2016 г.

Телевизия Си Ен Ен излъчи изявление на представители на най-голямата в света компания за електронна търговия "Амазон", които също се отчели рекорден обем на поръчките - само през първите 5 часа на Черния петък са били купени над 200 000 играчки.

В САЩ отстъпките по време на т.нар. Черния петък може да достигнат 90%.

Традицията да се правят големи разпродажби в петъка след националния празник Деня на благодарността в САЩ датира от XIX век.

Изразът "Черен петък" започнали да употребяват първи жителите на американския град Филаделфия, недоволни от огромните задръствания в града на този ден. Впоследствие изразът изгубил негативния си оттенък и започнал да се използва за най-големите за годината разпродажби, отначало в САЩ, а днес - в цял свят, отбелязва ТАСС.

Според "Адоуб диджитъл инсайтс" през предстоящия Кибер понеделник се очакват продажби по интернет за общо 6,6 млрд. долара, което ще го направи деня с най-голям обем онлайн покупки в САЩ в историята.