Рашидов: От оставащите в България ”чеп за зеле не става”
Секция: Коментари
26 Ноември 2017 14:43
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Рашидов: От оставащите в България ”чеп за зеле не става”

/КРОСС/ Вежди Рашидов смята, че България изнася потенциала си в чужбина, а остава това, от което „не става чеп за зеле". Сериозни култури и държави са загинали, така че да не си правим илюзии, че малка държава като България ще издържи, каза още той. Ако опозицията продължи да се държи инфантилно, най-вероятно ГЕРБ ще управлява и след следващите избори. Не знам каква е една опозиция, но ролята на един парламент и отговорни хора е, не да се занимават с интриги, с доноси, коментира пред БНТ председателят на парламентарната комисия за култура и медии Вежди Рашидов.

Вежди Рашидов сподели, че не съжалява, че не е министър на културата и в сегашното правителство. Той допълни, че е бил министър достатъчно дълго време, а е и настъпил период на демотивация, заради множеството хора, които са критикували културните му проекти като Ларгото и „Квадрат 500" в София.

"Обичам свободата, а не свободията. Искам да се върна към амплоато си на творец. В България никой не е свикнал да се отказва. Благодаря на премиера Борисов, защото бях до последно в кандидатурата, но имам нужда от почивка. Непрекъснато имаше дежурни, които ме обвиняваха в кражби и измами", каза Рашидов.

Той отбеляза, че и диагнозата му за рак също е изиграла ключова роля в решението му, но сподели, че сега се чувства много по-добре. Рашидов се похвали с предстоящите си изложби, като най-скорошната ще е по повод рождения му ден на 14 декември, където ще се изложат западноевропейски картини в живопис, както и реставрирани картини.
Специално място ще намери платно на Рембранд.