Американци разработиха пътнически дрон
Секция: Технологии
27 Ноември 2017 14:38
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Американци разработиха пътнически дрон

/КРОСС/ SureFly e името на иновативен октокоптер дрон, който се разработва от инженери на американската компания Workhorse, предава Digital.bg. Въпросната машина е достатъчно голяма, за да може да превозва двама души и ще бъде представена официално на CES 2018. Технологичното шоу ще се проведе между 9 и 12 януари в Лас Вегас и е първото голямо подобно събитие за календарната година. Workhorse потвърдиха информацията и уточниха, че ще проведат няколко демонстративни полета, за да покажат възможностите на летателния апарат.

Самият дрон каца и излита вертикално, като идеята е да вози не само пътници, но също и товар с тегло до 180 килограма. Компанията смята, че CES 2018 е най-подходящото събитие да демонстрират възможностите на своята технология и да привлекат внимание към SureFly, предаде DigitalTrends. Maшината се задвижва от осем перки и има хибридна система, която комбинира двигател с вътрешно горене и вградена батерия. Workhorse също така работят над прототипи на самоуправляващите се версии на SureFly.

Сегашните версии SureFly са в състояние да изминат около 110 километра с един пълен резервоар гориво. Интересен факт е, че перките на машината могат да се прибират, което позволява на летателния апарат да се побере комфортно в автомобилен гараж. Идеята на компанията е машината да се използва като летящо такси и да стартират продажбите на пазара през 2019г. Цената на финалната версия ще бъде от порядъка на $200 хил., но ще включва много допълнителни подобрения.