Антон Кутев: ГЕРБ ще предложат коалиция с БСП, отсега казвам – няма да приемем
Секция: ПОЛИТИКА
28 Ноември 2017 09:11
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Антон Кутев: ГЕРБ ще предложат коалиция с БСП, отсега казвам – няма да приемем

/КРОСС/ "Рано или късно ще се стигне и до това ГЕРБ да предложат коалиция с БСП, отсега казвам - няма да приемем", заяви депутатът от левицата Антон Кутев в сутрешния блок на БТВ „Тази сутрин". По думите му предложението Корнелия Нинова да стане председател на Народното събрание и Деница Златева да остане министър по европредседателството в началото на правителство „Борисов 3" са били призив за коалиция.

"Ние не искаме да влизаме в коалиция с вас, обърна се Кутев към ГЕРБ и продължи - Това означава, че взимаме избора на хората. Когато ляво и дясно се слеят в едно правителство, единствената опозиция остава народът".

Според Кутев именно това се е случило с Обединените патриоти и с „Воля", които по време на предизборната кампания представяха себе си като алтернатива на управлението на Бойко Борисов. "В момента половината от гласовете, с които управлява ГЕРБ на практика са срещу ГЕРБ", коментира Кутев.

Той отправи критики и към изказванията на премиера по време на конгреса относно оградата по границата. "Не трябва да позволим една ограда, за която са дадени много милиони, да пада и да ни обяснява премиерът, че няма нищо по-нормално от това, каза още депутатът от левицата. Защо не му падна къщата в Банкя", попита Кутев. Според него събранието на ГЕРБ е показало поглед назад, а не напред. „Не чух какво ще правят със здравеопазването, социалната сфера, икономиката. Това е конгрес, който трябваше с единствено да преизбере лидера", допълни той.

На въпрос дали БСП иска да провали европейското председателство на страната ни, Кутев отговори, че това не е повод опозицията да не се занимава с Бойко Борисов. "Европредседателството не е тук, за да може Борисов да покаже колко е велик. България председателства по логиката на споразумения на Европейския съюз, което не означава да го използваме, за да откраднем най-много", каза Кутев.

По повод изказванията на премиера, че в парламента имало депутати, които са наркотрафиканти, Антон Кутев отново призова Борисов да ги назове с точни имена. Над 60% от твърденията на Борисов са чиста спекулация. Питам кой са наркотрафикантите и купувачите на гласове, каза отново той.

Антон Кутев коментира още, че няма да каже като Корнелия Нинова, че в парламента има мутри, но очевидно в България може шеф на силова групировка да стане министър-председател, въпреки че остават съмнения какво е вършил преди това в миналото.