Раниха с нож германски кмет, известен с либерална политика към мигрантите
Секция: СВЯТ
28 Ноември 2017 12:07
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Раниха с нож германски кмет, известен с либерална политика към мигрантите

/КРОСС/ Кметът на малък град в Германия, известен с либералната си политика към мигрантите, беше намушкан с нож при нападение, което според властите вероятно е било политически мотивирано, предадоха Ройтерс.

Андреас Холщайн - кмет на Алтена и член на Християндемократическия съюз на канцлерката Ангела Меркел, е бил приет в болница след нападението снощи, но по-късно е бил изписан.

Местни медии съобщиха, че мъж, за когото се предполага, че е бил под влиянието на алкохол, е намушкал с нож кмета във врата, като е крещял критики срещу бежанската му политика. Премиерът на провинция Северен Рейн-Вестфалия, където се намира Алтена, Армин Лашет каза, че "службите за сигурност смятат, че нападението е политически мотивирано".

Нападателят е бил арестуван, а прокуратурата е започнала разследване за опит за убийство. Меркел и други политици, заявиха, че са шокирани от нападението.

"Ужасена съм от нападението с нож срещу кмета Андреас Холщайн, но съм много облекчена, че той може вече да е отново със семейството си. Благодаря също така на тези, които са му помогнали", заяви канцлерката.