Кремъл за севернокорейската ракета: Това е провокация. Трябва да започнем разрешаването на кризата
Секция: Русия
29 Ноември 2017 12:50
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Кремъл за севернокорейската ракета: Това е провокация. Трябва да започнем разрешаването на кризата

/КРОСС/ И Русия осъди поредния ракетен тест от страна на Северна Корея. Във вторник вечер Пхенян изстреля междуконтинентална балистична ракета, която падна в японски води, а Кремъл определи изпитанието като провокация. Това обяви говорителят на президентската институция Дмитрий Песков.

„Безусловно, поредното изстрелване на ракета е провокационно действие, което предизвиква по-нататъшен ръст на напрежението. И който ни поставя в момент, в който да започнем разрешаването на кризисната ситуация. Осъждаме този тест и се надяваме, че всички страни ще успеят да запазят спокойствие, необходимо за това ситуацията на Корейския полуостров да не се развие по по-лош сценарий", коментира Песков.

Съгласно разпространената информация, ракетата е прелетяла 950 км и е достигнала максимална височина от 4,475 км. Изчисленията на траекторията показаха, че в обсега на ракетите тип Hwasong-15 влизат територии в радиус от 13 хил. км., което означава, че Северна Корея може да порази не само Япония и Гуам, ако насочи оръжието на изток, но и цялата територия на САЩ, дори Европа.