Стойнев: ГЕРБ за пореден път доказа, че не може да прави реформи
Секция: ПОЛИТИКА
30 Ноември 2017 09:18
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Стойнев: ГЕРБ за пореден път доказа, че не може да прави реформи

/КРОСС/ След като депутатите обсъждаха Бюджет 2018 година до малко след 3:00 часа през нощта в парламента, очакванията са и тази нощ заседанието да продължи до късните часове. Депутатите отново се скараха и БСП отправи критики към основния финансов закон.

„Критиките към бюджета не са основателни. Приоритетите на управлението са образование, социална реформа, здравеопазване и сигурност и отбрана. Там се вижда, че парите са увеличени", коментира в „Здравей, България" по „Нова телевизия" депутатът от ГЕРБ Александър Иванов.

„Най-голямата ни критика е, че този бюджет няма реформи. За пореден път ГЕРБ доказа, че не може да ги прави. Давам за пример здравеопазването, където стана и скандал. Бедните хора ще бъдат лишени от най-новите и модерни лекарства и само по-богатите ще могат да ги купуват", заяви от своя страна депутатът от БСП Драгомир Стойнев.

На тези обвинения Иванов контрира, че Националната здравноосигурителна каса е излязла с изявление в отговор на пациентските организации. Няма да има неосигурени средства за лекарства за онкоболните, тези с белодробни заболявания и за детските заболявания.

Драгомир Стойнев обаче заяви, че бюджетът още не е приет, а вече има протести и даде за пример този на БАН. Според депутата от ГЕРБ обаче недоволството на академиците не е основателно, защото са заделени повече пари и за наука.